Waiting-1

Waiting!!!

Dat geduld een schone zaak is, hebben manlief en ik  recent weer ondervonden. Ruim een jaar geleden jaar zijn wij gaan samenwonen, een zeer heugelijk feit, maar wat de inrichting betreft best wel een uitdaging! Tenminste…, daar waren wij van uit gegaan. ‘Landelijk romantisch’ doet het nou eenmaal niet zo goed bij ‘hyper modern’. Op zoek naar de gulden middenweg dus.

Vloeren, muren, raambekleding, lampen en decoraties waren eigenlijk niet eens een echte hobbel, zeker niet nadat mijn schoonzus (een onwijs goede styliste in te huren via www.livingandmore.nl) ons had onderworpen aan een x aantal moodboards en ons vervolgens bestempeld had als ‘landelijk klassiek’. Er was dus hoop voor ons, wij hebben een stijl.

De uitdaging zat hem uiteindelijk in de eettafel. We waren het er allebei over eens dat dat het hart van het huis moest worden, maar tussen een landelijke tafel met bolpoot en een hoogglans witte tafel met kolompoot, zit ongeveer de Grand Canyon.

Een heleboel websites, tijdschriften en woonwinkels later, kwamen we uit op een kloostertafel. Daarmee hadden we dan mijn soort poten en het robuuste blad voor manlief.  Niet perse heel erg ‘landelijk klassiek’ maar wel mooi.

Nog een keer in het echt bekijken, zitten, aanvoelen en bestellen maar.  Het zou maximaal 6 weken duren voordat de tafel geleverd zou worden, waarschijnlijk werd het zelfs wat eerder. Mocht dat niet zo zijn, was dat nog steeds zeer acceptabel voor ons, immers zou de tafel er dan ruim voor de verjaardag van dochterlief zijn.

Het werd maart. Manlief ging blij een mailtje sturen naar het bedrijf waar de tafel was besteld, om uit te vinden wanneer de tafel precies bezorgd zou worden…

Helaas, er was wat mis gegaan. De tafel had vertraging, zat niet op de boot, maar zou zeker met de volgende lichting in mei geleverd worden. Uiterlijk de eerste week van juni zou hij dan bij ons boven staan. Uiteraard waren we teleurgesteld. Het zou nu 8 weken langer duren, misschien moeten we anders een ander formaat tafel nemen, was de gedachte die leefde, een die wel op voorraad was.

De toenmalige tafel dus op de plek geschoven, waar dan een eventueel grotere tafel zou komen. Wij namen voor lief dat onze eetbank dan opeens wel wat ielig leek, dit zou het dus worden. Het was misschien niet onze eerste optie, maar wel meteen een nieuwe tafel. Totdat zoonlief thuis kwam en ons doodleuk vertelde dat dit toch echt werkelijk geen gezicht was…!

Oke!!!
Dan nog maar even afwachten!!!

Eind mei maar weer eens contact opgenomen met de beste man. “Het spijt me zeer, maar de boot heeft vertraging”. Was deze boot in dienst van de NS of zo??? “Wij verwachten de boot half juli, dus begin augustus kunnen we de tafel leveren.” Dit was niet leuk meer. Geduld is een schone zaak, I know, maar we waren nu wel schoon genoeg!

Een heleboel websites, tijdschriften en woonwinkels later, kwamen we uit op een industriele tafel. Daarmee hadden we dan absoluut niet meer mijn soort poten, wel die van manlief, maar OMG wat een prachtig blad. Heel erg ‘landelijk klassiek’ en o zo mooi.

Nog een keer in het echt bekijken, zitten, aanvoelen en bestellen maar. Het zou maximaal 6 weken duren voordat de tafel geleverd zou worden, waarschijnlijk werd het wel wat eerder. Mocht dat niet zo zijn, was dat nog steeds zeer acceptabel voor ons.

Wat een verschil dit bedrijf; www.oldwood.nl. Vanaf het moment dat we daar binnenkwamen voelde het letterlijk als een warm bad. Het feit dat het ruim 25 graden was, had daar niets mee te maken. Alle aandacht kregen we, ook nadat we hadden verteld dat we eigenlijk al een bestelling hadden lopen bij een ‘concurrent’. Wij werden geholpen en geadviseerd door een zeer prettige verkoopster. “Nee u hoeft niet aan te betalen, wij werken op vertrouwenbasis.”
(ja het bestaat echt nog!)

5 weken later namen wij weer contact op met www.oldwood.nl.
De tafel zou volgende week binnen komen en zou na de besproken behandeling een paar dagen later bezorgd worden. Nou was dat net het moment dat wij nog op vakantie waren, dus nog een paar dagen langer geduld. In de vakantie kreeg manlief een sms, het bedrijf wist immers dat we op vakantie waren en wilde ons niet onnodig op kosten jagen. “De tafel wordt de zaterdag na thuiskomst gebracht.”

Een dag voordat de tafel zou worden afgeleverd werden we gebeld; “Helaas is de tafel geleverd met de verkeerde poten en hoe graag wij de tafel ook op tijd willen leveren, dit is toch echt geen gezicht en hier kunnen wij niet achter staan.” Hmmmm het zal toch niet weer…

5 dagen later werd de tafel alsnog afgeleverd en zonder de bezorgkosten. “Dat is het minste wat we kunnen doen!”
We hebben er 8 maanden op moeten wachten, maar het is waar, wachten is echt de moeite waard! Geduld wordt absoluut beloond!

Mocht je op zoek zijn naar mooie meubels, neehee niet perse ‘landelijk klassiek’, en ben je gesteld op zeer klantvriendelijk service, ga dan absoluut naar www.oldwood.nl.
Mocht je twijfelen, ik krijg geen commissie voor elke doorgestuurde klant!

Uiteraard was het een feestje toen we de tafel voor het eerst in gebruik konden nemen en hoort er bij een feestje een feestmaal. Een feestmaal bij ons thuis betekent onder andere de gerechten van het restaurant Wagamama!!! Hieronder dan ook twee recepten die zeer favoriet zijn bij de kinderen.

Enjoy!

1

Image

 

 

Chilli men kip

http://www.wagamama.com/at-home/recipes/chicken-chilli-men

550 soba noodles

6 eetlepels olie

4 kipfilets diagonaal gesneden in reepjes van ongeveer 1cm breed

2 groene paprika gesneden

2 kleine courgettes gesneden

1 rode ui gesneden

6 bosuitjes gesneden

600ml chilli sauce (recept hieronder)

Kook de noodles in een grote pan met water voor ongeveer 3-4 minuten. Goed laten uitlekken en dan afspoelen met koud water.

Verhit de olie in een wok, totdat deze bijna gaat roken en voeg dan de kip, paprika, courgette, rode ui en bosui toe.

Wok dit totdat de kip gaar is en de groente licht verkleurd is.

Voeg vervolgens de chilli saus toe en breng aan de kook.

Doe de noodles op een bord en verdeel de saus eroverheen.

 

Chilli men saus

http://www.wagamama.com/at-home/recipes/chilli-sauce-recipe

2 lepels olie

4 citroengrasstengels, buitenste bladeren verwijderen en dan fijn snijden

2 theelepels verse gember (fijn)

2 rode pepers fijn gesneden (als je de sauce niet zo heet wilt eerst de zaadjes verwijderen)

2 rode uien fijn gesneden

4 teentjes knoflook, geperst

5 gram zout

4 gram suiker

30 ml lichte soja sauce

2 rode paprika’s gesneden

2 volle eetlepels sweet chilli sauce

2 volle eetlepels ketchup

600ml water

 

Banana-katsu

http://www.wagamama.com/at-home/recipes/banana-katsuserves

30 gram bloem, mag ook meer zijn

2 geklutste eieren

6 eetlepels panko breadcrumbs, mag ook meer zijn

4 grote bananen in tweeen gesneden

Zonnebloemolie om te frituren

poedersuiker

8 bolletjes vanille ijs

 

Doe de bloem in een diep bord, het geklutste ei in een tweede bord en de bread crumbs in een derde bord.

Doop de bananen eerst in de bloem, dan in het ei en dan in de bread crumps.

Verhit de olie tot 180 graden en bak de bananen 3-4 minuten.

Met een spatel uit de pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Dan bestuiven met poeder suiker.

2 stukjes banana serveren met twee bolletjes ijs.

 

Chilli men kip

Chilli men kip

http://www.wagamama.com/at-home/recipes/chicken-chilli-men

550 soba noodles

6 eetlepels olie

4 kipfilets diagonaal gesneden in reepjes van ongeveer 1cm breed

2 groene paprika gesneden

2 kleine courgettes gesneden

1 rode ui gesneden

6 bosuitjes gesneden

600ml chilli sauce (recept hieronder)

Kook de noodles in een grote pan met water voor ongeveer 3-4 minuten. Goed laten uitlekken en dan afspoelen met koud water.

Verhit de olie in een wok, totdat deze bijna gaat roken en voeg dan de kip, paprika, courgette, rode ui en bosui toe.

Wok dit totdat de kip gaar is en de groente licht verkleurd is.

Voeg vervolgens de chilli saus toe en breng aan de kook.

Doe de noodles op een bord en verdeel de saus eroverheen.

Een reactie voor “Waiting!!!”

  1. Hieke zegt:

    Leuk en goed geschreven en heerlijke recepten…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *