Ovington Narooma Holiday Christmas New Year 2008

The best antiques are old friends

Oude echte vrienden, mensen met wie je lief en leed hebt gedeeld, met wie je hebt gelachen en met wie je hebt gehuild. Die zoveel “geheimen” van je weten, dat alleen de gedachten aan die geheimen je al het schaamrood op de kaken bezorgen.

Oude echte vrienden, mensen die jou vaak beter kennen dan wie dan ook. Die aan een woord genoeg hebben, om te weten wat je bedoeld. Die eerlijk tegen je zeggen dat die print op dat overhemd er voor zorgt dat het op een operatieshirt lijkt.

Oude echte vrienden, mensen die je maanden niet kan zien of zelfs niet spreekt, maar waar je gewoon mee verder kan, daar waar je was gebleven. Die je niet beoordelen en veroordelen om wat je wel of niet hebt bereikt, maar die je wel ongezouten de waarheid zullen vertellen als je er een potje van maakt.

Oude echte vrienden, mensen waarvan je zeker weet dat ze er ook zijn als het een keer niet goed met je gaat. Die naast je staan als je fantastische hoogtepunten meemaakt. Die als je je rot voelt midden in de nacht een kop thee met je drinken en die als eerste staan te juichen als je een nieuwe liefde hebt ontmoet (na een kritische doch rechtvaardige keuring).

Oude echte vrienden, mensen die er voor zorgen dat er een goede balans tussen geven en nemen in jullie vriendschap is. Maar boven alles, mensen die zuinig op jou zijn en waar jij heel zuinig op bent.

Oude echte vrienden zijn schaars, zeer schaars. Als je er een hebt in je leven mag je je gelukkig prijzen, twee is zelfs ‘de koning te rijk’. De meeste mensen hebben veel vrienden, kennissen, gabbers, matties, volgers, ‘likers’, maar die echte…?!

Recent hadden wij zo’n oude echte vriend van manlief over de vloer. Vanaf het eerste moment super gezellig en nog belangrijker… als vanouds. Na het eten volgde er in snel tempo een opsomming van gebeurtenissen die de vrienden hadden meegemaakt. Uiteraard werden de verhalen steeds stoerder, spannender, groter en meeslepender. Drie kinderen hangend aan de lippen, met name de twee oudste jongens want tja voor dat soort verhalen stonden zij meer dan open.

Tot we op het moment aangekomen waren, waarbij het schaamrood lichtelijk naar de kaak begon te stijgen. Ik denk dat iedereen het moment wel eens heeft meegemaakt en we willen denk ik allemaal de kinderen/aanwezigen niet wijzer maken dan ze al zijn. Het zou immers tegen je gebruikt kunnen worden. Gelukkig weet een oude echte vriend op het juiste moment te stoppen, uiteraard nadat hij je even heeft laten zweten.

Oude echte vrienden; ‘You know who you are!’

CCC

Chocolade-fudgetaart (http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/recepten/chocolade-fudgetaart)

Ik heb het recept uit het kookboek gebruikt waardoor het andere hoeveelheden zijn dan op de site. Als je graag de taart wilt decoreren met de taart kruimels, moet je onderstaande hoeveelheden aanhouden. Anders heb je voldoende aan de hoeveelheden op de site.

Voor de cake
400 ml water
120 g cacaopoeder
330 g bloem
665 g suiker
12 g zout
20 g bakpoeder
450 ml karnemelk
170 ml arachideolie
4 eieren
1 vanillestokje
boter om in te vetten

Voor de chocolade fudgecreme
200 g pure chocolade
250 g roomboter, op kamertemperatuur
300 g poedersuiker
2 eetlepels cacaopoeder
100 g creme fraiche
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Breng voor de cake 400 ml water aan de kook, los er de cacaopoeder in op en laat afkoelen.
Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder met elkaar. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit. Voeg dit toe aan de bloem. Voeg de karnemelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Meng vervolgens het cacaowater door het beslag en laat circa 1 uur rusten.
Vet de bakvormen in met een beetje boter. Bekleed de ingevette vormen met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak de cakes circa 50 minuten goudbruin en laat ze na het bakken afkoelen. Bewaar de kruimels.
Draai voor de crème de boter met de poedersuiker luchtig. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de overige ingrediënten toe en laat circa 4 minuten draaien. Besmeer de cake met de crème. Zet de taart aan met de achtergehouden cakekruimels.

Chocolade-Fudge taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *