Sluiten
Hello world

HELLO WORLD

Toen ik klein was, was ‘Kinderen voor Kinderen’ mijn favoriete televisieprogramma.

Toen was geluk nog heel gewoon. Er waren maar 2 tv-zenders, 24 uur per dag kinderprogramma’s was ondenkbaar en de onderwerpen van de liedjes waren voor die tijd vooruitstrevend en soms zelfs ruimdenkend.

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal’ was een van mijn lievelingsliedjes. Met zinnen als; “Dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever.”.
Wauw, kon het maar zo simpel zijn.

Sinds de komst van social media is het nieuws vaak al nieuws voordat het überhaupt nieuws is. Er is voornamelijk negatieve berichtgeving. Blijkbaar valt er met negativiteit veel makkelijker te ‘scoren’ dan met positiviteit.

Zodra er iets negatiefs te melden is, zijn de comments, replies, tags, shares, retweets en andere manieren om commentaar te leveren niet te stoppen.

Is er iets positiefs te melden dan wordt daar zeker ook wel aandacht aan besteed, maar wordt er vaak toch een manier gevonden om er weer een negatieve draai aan te geven.

De verhuftering van de samenleving? Of zijn we gewoon immuun geworden voor goed nieuws?

Ga ik het veranderen?

Hoe graag ik ook zou willen dat het antwoord daarop volmondig ja is, betreft het helaas een keiharde nee.

Natuurlijk begint een beter milieu en een betere wereld bij jezelf. Ook de pay-it-forward-methode is iets wat je zelf zou kunnen doen. Als een ieder dit doet ‘wordt de hele wereld meteen een beetje liever’.

Maar in de praktijk is het moeilijk om in je eentje de hele wereld op te voeden en te veranderen.

Wat dan wel?!

Een blog over de dagelijkse ups en downs van een werkende moeder binnen een samengesteld multicultureel gezin, met een knipoog en een positieve noot.

Ik hoor u denken; “Wat wil en wat kan ze dan nou bereiken met zo’n blogje?”.

Als er 1 iemand is die dan net een heel klein beetje meer bestendig is tegen het dagelijkse slechte nieuws, of als er 1 iemand is die zijn dag begint met een glimlach na het lezen van mijn blog… Dan heb ik bereikt wat ik wil bereiken.

Utopia?

Misschien, maar aangezien ik niet de baas van het journaal ben en ik dat ook nooit zal worden, is dit mijn manier om te proberen de wereld een heel klein beetje liever te maken….

3 reacties voor “HELLO WORLD”

  1. Nele zegt:

    geweldig leuke post en so true! Awel, ik ga me vanaf nu op deze manier – als baas van het journaal én als er iemand al eens een keer geglimlacht heeft om mij blog, ben ik tevreden – op mijn blog richten. Wat een goed idee !!

    1. Ilona zegt:

      Dat maakt dat mijn missie geslaagd is!Bedankt voor deze positieve reactie, heel leuk om te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers op de volgende wijze: