OYMGSG1

ON YOUR MARK! GET SET! GO!!!

Zonder dat we er echt erg in hebben, wordt ons regelmatig verteld wat we wanneer wel of niet moeten doen.

Rond oktober beginnen de reclames van de verschillende datingsites, ‘want niemand mag met de feestdagen alleen zijn’. “Hoezo niet?!!!!”  Er zijn genoeg mensen zonder een relatie die zich meer dan goed kunnen vermaken, zelfs al zijn ze ‘single’.

Geen gezeur bij welke familie gedineerd moet worden. Geen ellenlange rijen bij de supermarkt trotseren, een pizza eet namelijk ook prima weg. Geen kadostress, want ondanks de duizend gegeven hints kom je toch nog steeds met het verkeerde thuis. 

Rond november begint het geneuzel over de ziektekosten. Overstappen zus, betere polis zo… Hoe dan ook, ze hebben allemaal wel een addertje onder het gras.

Rond december mag ineens alles. Drinken, roken, maar vooral veel eten. Heel veel eten. In elke vorm en maat die je maar kan bedenken. Overal waar je kijkt worden de meest heerlijk gerechten aangeboden, voorgesteld, in de bonus gegooid of aangeprijsd. Alles mag, alles kan, maar alleen omdat december het blijkbaar op een akkoordje gooit met januari.

Rond januari moeten we ineens van alles. We moeten stoppen met roken, alsof de elektrische sigaret veel gezonder is. We moeten meer bewegen, dus worden we gelokt met gratis handdoeken en geen inschrijfgeld. We moeten stoppen met drinken, misschien heeft de AA een extra bijeenkomst in de aanbieding?

Maar vooral moeten we gezond en het liefst zo min mogelijk eten.  Alle gezondheid/dieet/superfood/koolhydraat-arme goeroes zijn ineens ontwaakt uit hun winterslaap. Die volledig veroorzaakt is door de in de eerder genoemde maand december.

Iedereen heeft een mening over hoe we nu het snelst, het best en met zo min mogelijk inspanning en aanpassing van maatje ‘vreetstand’ naar ‘victoria’s angels’ kunnen gaan.

Ervaring leert dat dit ‘vertellen wanneer wat moet’ niet werkt, in ieder geval niet voor mij. Toen ik stopte met roken (na ruim 23 jaar) deed ik dat op een dinsdag in maart.

Het abonnement op de sportschool startte na de zomer en niet daarvoor. Het werkt namelijk niet om te denken dat je in een maand voordat je op vakantie gaat, 4 maten plus 30% vet verliest  en je sixpack als verassing onder die lagen vandaan komt.

En diëten? Of in ieder geval het gezonder eten. Daar kan je ook op een vrijdag mee beginnen. Of op de 6e van die maand.

Aangezien ik word doodgegooid met ‘gezonde en verantwoorde’ recepten, zal ik maar meegaan met het ‘januari moeten’. En dat heeft niets te maken met de 10 kg die erbij is gekomen sinds ik met deze kook- en bak hobby ben begonnen.

Happy New Year!

Nutella Bananenbrood

Bananenbrood

300 gram bloem

5 gram baking soda

4 gram zout

57 gram zachte roomboter

225 gram suiker

2 eieren

5 ml vanille extract

70 ml melk

170 gram Nutella

Verwarm de oven voor op 180 graden

Vet een bakblik 26 x 9,5 goed in

Meng de bloem, de baking soda en het zout door elkaar.

Meng in een andere kom de boter en de suiker. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe. Voeg daarna de bananen, de melk en het vanille extract toe. Voeg het bloem mengsel toe en mix totdat dit geheel is opgenomen. Niet te lang mixen.

Verhit de nutella 30 seconden in de magnetron. Meng dit vervolgens met een kwart van het beslag door elkaar.

Schenk beide mengsels door elkaar in het bakblik, (voor het marmer effect). Je kunt dit ook met een vork of mes doen.

Bak het brood in 55-60 minuten gaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *