Cookie ia a jar-1

Cookies in a Jar

Elke  ouder heeft ooit de welbekende “ik verveel me” gehoord. Nou is het meestal niet zo dat dit gezegd word door kinderen die niets hebben om mee te spelen, of niemand hebben die bij hun in de buurt woont, of geen enkel stukje lego hebben, laat staan een playstation hebben.

Nee, over het algemeen zijn dat de kinderen, die overvolle agenda’s hebben, bakken vol met lego hebben, stabilo’s in elke soort en maat hebben en van spelcomputer naar ipad rennen. ‘Ik verveel me’ betekent dan gewoon niets meer of minder dan; “Mam ik wil heel graag dat jij me nu vermaakt en met mij komt spelen!”

Nou ben ik een moeder die nog geen poppetje kan tekenen, twee enorme linkerhanden heeft als het om lego bouwen gaat en wat spelletjes betreft slecht tegen haar verlies kan en dus ook graag van haar kinderen wil winnen.

Daarentegen, bakken kan ik wel! Mijn schoonzusje “wij komen gezellig op bezoek en nemen een kadootje mee” heeft mij laatst een ‘cookie in a jar’ gegeven. Dit zijn alle droge afgemeten ingredienten voor koekjes in een pot. Op de pot zit een briefje met daarop de natte ingredienten die je nog moet toevoegen en de instructies.

Een prima “mam ik verveel me” recept!

De kleinste begon enthousiast met het wegen en meten van alle natte ingredienten. Met uiterste precisie, lees een tongetje uit de mond, werd alles afgewogen en in de beslagkom gedaan. Nadat hij vervolgens de droge ingredienten erbij had gedaan, vertelde ik hem dat hij nu alles door elkaar moest kneden met zijn handen.

Een blik (zeer vies) in de beslagkom was voldoende voor hem om mij te vertellen dat zijn handen echt te klein waren om dit te kunnen kneden, dat ik dat echt veel beter zelf kon doen en dat hij zich zojuist had bedacht dat hij nog “iets” voor school moest doen!

Uiteindelijk maar zelf de koekjes afgemaakt en hem de volgende dag, toen hij koekjes had meegenomen voor zijn klas en zijn juf, met de eer laten strijken!.

De volgende dag werd ik door een aantal van zijn klasgenootjes aanghouden; of ik het recept van die heerlijke koekjes kon doorgeven aan hun moeders! (Bereid je voor op vieze handen mama’s en papa’s)

Zoals beloofd mannen!

Chewy Oatmeal M&M Cookies

Cookie1

Voor in de pot

  • 150 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoedersnufje zout
  • 75 gram havermout
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 80 gram rietsuiker
  • 100 gram M&M’s
  • 75 gram ongezouten pinda’s
  • 100 gram chocolade, in stukjes

(in deze volgorde in de pot doen)

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Doe alle ingrediënten in een kom. Voeg daar 90 gram  gesmolten roomboter en 1 ei  aan toe en meng alles door elkaar met je handen.

Maak er kleine balletjes van, leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk de balletjes plat.Ongeveer 13-15 minuten bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *