TBAMFW1

THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING!

Het is algemeen bekend dat er enorm veel vooroordelen over vrouwen zijn!

Vrouwen kunnen niet autorijden en dan vooral niet parkeren. Vrouwen kunnen niet kaartlezen, vrouwen kunnen niet rekenen, vrouwen kunnen nooit wat vinden in hun tas en vrouwen kunnen niet klussen. Verder zeuren vrouwen en hebben vrouwen teveel kleding, met name veel te veel schoenen.

Tja, Ik woon mijn hele leven al in Amsterdam en prop mijn auto in de meest kleine plekjes die je je maar kan voorstellen. Niet zoals in Parijs met extra stootkussens op de bumpers, maar gewoon ongeschonden en met alle lak in tact.

Natuurlijk bestaan er tegenwoordig navigatiesystemen in alle soorten en maten, dus kaartlezen is niet eens meer echt nodig. Mocht het wel nodig zijn.; Het is niet dat we het niet kunnen, mannen luisteren gewoon altijd maar half en missen daardoor tijdig de door ons gegeven instructies.

Zolang wij vrouwen prima kunnen berekenen hoeveel kledingstukken we in de uitverkoop kunnen kopen, is er met onze wiskundige knobbel ook niets mis.

Wat betreft de tas. Ik begin niet eens met zoeken, het zit er standaard gewoon ‘niet’ in!

Vrouwen LEZEN de beschrijving, waardoor er niet zomaar 20 schroeven overblijven. Het is vaak gewoon een kwestie van wel kunnen, maar we gunnen het de ‘oermannen’ onder ons. “Wij vrouwen zijn hulpbehoevend en gelukkig is daar de redder in nood!”

Vrouwen hebben engelengeduld en zijn bereid alles tot in den treure te herhalen. Er is dus geen sprake van zeuren, maar van extreme behulpzaamheid.

Wat betreft die kleding en dan vooral de schoenen moet ik, als vrouw, mijn meerdere erkennen in de mannen. In ieder geval de mannen in mijn gezin.

Oudste zoonlief ligt letterlijk de hele nacht voor de deur van de winkel, als er bepaalde collectors items gympen uitkomen. Het was dan ook geen verassing toen er bovenaan het verlanglijstje voor zijn verjaardag een bepaald niet nader te noemen merk schoenen stond.

De jongste is de hele dag op internet bezig met de nieuwste schoenen te zoeken en vervolgens ons deze duizend keer te laten zien, waarna hij de hulp van zijn broerlief inschakelt om ons te overtuigen dat ook hij echt de nieuwste ‘Jordans’ nodig heeft.

Manlief heeft altijd een goed excuus. Voor zijn werk loopt en staat hij nou eenmaal veel, maakt superlange dagen (wat echt waar is). Hij heeft gewoon heel veel afwisseling (lees; verschillende schoenen) nodig.

Dat manlief vervolgens op de eerste werkdag een van zijn stagiairs vertelt dat schoenen toch echt je eerste visitekaartje zijn en daardoor de desbetrefende medewerker een schoenenverslaving bezorgt, beschouwen we maar als niet gebeurd.

Ondanks dat de mannen in dit geval de koningen zijn, kunnen we dochterlief niet helemaal uitvlakken. Zij heeft zoveel schoenen, “je moet nou eenmaal op elke gelegenheid voorbereid zijn”, dat toen zij op zoek naar een nieuwe kamer was, de verhuizing bijna niet doorging omdat ze toch echt niet al haar schoenen in de beoogde kamer kwijt kon. Het werd dus schoenen ruimen.

Recent was zij voor school in New York en dat was meteen de uitgelezen kans om toch echt die verloren collectie te vervangen. Common! It makes perfect sense!! Ik zou ook met een lege koffer naar een van de schoenenhoofsteden van de wereld gaan!

Ten slotte zal ik mezelf niet helemaal sparen, al vind ik dat een schoenenkast van 3 verdiepingen, met daarin zo’n 50 paar schoenen, recent uitgezocht, echt niet het noemen waard is.

 

NEW YORK CHEESCAKE

Uit New York, Recepten uit de Big Apple

180 gram volkorenbiscuitjes (verkruimeld)

20 gram poeder suiker

90 gram gesmolten boter

900 gram roomkaas (25% vet)

260 poedersuiker

1/2 tl zout

70 gram bloem

sap en rasp van 1 citroen

6 dl dikke room (30% vet)

8 middelgrote eieren

1 tl vanille extract

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de verkruimelde koekjes met de suiker en de gesmolten boter en schep het mengsel in een met boter ingesmeerde, ronde bakvorm.

Druk goed aan met de onderkant van een lepel of glas. Bak de bodem 15 minuten.

Haal de bodem uit de oven en verhoog de temperatuur tot 225 graden.

Meng de ingrediënten voor de vulling in de volgorde waarin ze staan vermeld en klop na elk ingrediënt goed, tot je een gladde, homogene vulling hebt. Vet de zijkantenvan de vorm in met boter en giet de vulling op de taartbodem.

Bak de taart 10 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven tot 90 graden terwijl je de oven gesloten houdt en bak nog 50 minuten. De vulling moet in het midden nog een beetje wiebelig zijn.

Zet de oven uit en laat hem 2 uur rusten in de oven. Laat de cheesecake daarna afkoelen buiten de koelkast en zet de taart nog minstens 4 uur in de koelkast voor je hem serveert.

 

 

 

2 reacties voor “THESE BOOTS ARE MADE FOR WALKING!”

  1. Well said! En… Een echte heer in het verkeer is een dame 😉

    1. Ilona zegt:

      Absoluut waar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *